Darba devēja pienākums ir jānodrošina darba vietas ar dabīgo un mākslīgo apgaismojumu, lai tas atbilstu normatīvu prasībām – Ministru kabineta noteikumi Nr. 359 “Darba aizsardzības prasības darba vietās”. To, vai apgaismojums ir pietiekams, darba vietā ir jāveic apgaismojuma mērījumi.

Viena no vissvarīgākajām cilvēka maņām ir redze, tā palīdz uztvert lielu daļu informācijas par to, kas notiek mums apkārt. Svarīgi ir novērtēt un sekot līdzi redzes kvalitātei visos vecuma posmos. Pastāv redzes traucējumi, kuri cilvēkam paliekot vecākam kļūst neatgriezeniski.

Nepiemērota darba vide var būtiski ietekmēt veselību. Slikts apgaismojums darba vietā rada redzes sasprindzinājumu, kas ar gadiem rada redzes problēmas. Spilgtākā gaismā mūsu acu zīlītes saraujas, tādējādi asums palielinās pats no sevis bez vajadzības acis sasprindzināt. Tumšākā apgaismojumā acis vairāk nogurst, jo acis vairāk jāsasprindzina.

Mēs paši varam uzlabot dzīves un darba kvalitāti, ja mūsu apkārtēja vide ir sakārtota! Veic darba vides mērījumus un esi pārliecināts, ka Tava darba vide ir atbilstoša!

SIA “Metrio” ir Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā (LATAK) akreditēta laboratorija. Laboratorija ir nodrošināta ar jaunākās paaudzes mēraparatūru, kas ir atzīta visās Eiropas Savienības dalībvalstīs un arī citur pasaulē, ar atbilstoši kvalificētu personālu – nozares profesionāļiem ar vairāku gadu pieredzi šajā jomā. SIA “Metrio” sniedz bezmaksas konsultācijas, sagatavo mērījumu veikšanas piedāvājumu, klientam ērtā laikā veic laboratoriskos mērījumus un akreditētas laboratorijas testēšanas rezultātus sniedz 3 darba dienu laikā. Tiek nodrošināta individuāla pieeja katram klientam, tai skaitā tiek arī piedāvāti apgaismojuma mērījumi. Jautājumu gadījumā, lai saņemtu sīkāku informāciju par pakalpojumiem, tā izmaksām, lūdzu zvaniet  +371 26555704 vai rakstiet merit@metrio.lv Centīsimies sniegt izsmeļošu informāciju par interesējošiem jautājumiem! Kopīgi atradīsim labāko risinājumu!